Terapia Shockwave

Shockwave sau ÔÇŁterapia dureriiÔÇŁ este o nou─â tehnologie care utilizeaz─â undele ╚Öoc pentru a trata durerile cronice ale sistemului musculoscheletal.

Terapia Shockwave are la bază generarea de energie înaltă într-un timp foarte scurt, cu o viteză care depășește viteza sunetului.

Unda ╚Öoc creeaz─â presiune asupra ╚Ťesuturilor afectate, ceea ce duce la cre╚Öterea permeabilit─â╚Ťii celulare, stimul├ónd microcircula╚Ťia ╚Öi metabolismul celular, gr─âbind astfel vindecarea, precum ╚Öi dizolvarea depunerilor de calcar.

Terapia durerii trateaz─â urm─âtoarele afec╚Ťiuni: pintenul calcanean (ÔÇŁcioc la c─âlc├óiÔÇŁ), durerile de genunchi (inflama╚Ťiile tendonului rotulian ╚Öi cvadricipital), de ╚Öold, de um─âr, de cot ╚Öi de spate (puncte musculare dureroase la nivelul musculaturii paravertebrale), durerile la nivelul tendonului ahilean, fracturile de stres, necroza avascular─â, ├«nt├órzierile sau lipsa de consolidare osoas─â, leziunile tegumentare cronice (ulcere varicoase).

Disponibil─â la Kinego, terapia ESWT cu unde ╚Öoc este o procedur─â nonchirurgical─â, complet lipsit─â de riscuri ╚Öi complica╚Ťii. Efectuarea acestei terapii nu necesit─â anestezie sau tratament medicamentos, dureaz─â ├«ntre 10 – 20 de minute, iar recuperarea este rapid─â, cu reluarea imediat─â a programului normal. Terapia cu unde de ╚Öoc are o rat─â de succes de 80% ├«n eliminarea durerii cronice ╚Öi, mai mult dec├ót at├ót, stimuleaz─â circula╚Ťia local─â favoriz├ónd astfel refacerea ╚Ťesuturilor inflamate, cre╚Öte mobilitatea muscular─â ╚Öi articular─â.

Pentru majoritatea afec╚Ťiunilor sunt necesare ├«ntre 3 ╚Öi 5 ╚Öedin╚Ťe, cu o pauz─â de 5 – 10 zile ├«ntre ele. Tratamentul poate fi efectuat numai ├«n urma unui consult de specialitate, necesar pentru a determina dac─â pacientul se calific─â sau nu pentru procedur─â.