Posturograf

Ce este Posturograful?

Unitatea de analiz─â postural─â complex─â, Global Postural System (GPS400) sau Posturograful Podata reprezint─â cea mai nou─â ┼či complex─â unitate de evaluare postural─â. Aceast─â este un sistem de analiz─â postural─â global─â avansat─â noninvaziv─â de diagnostic func┼úional ╚Öi de monitoritorizare a efectelor programelor de recuperare.

Este singurul posturograf de acest tip din regiunea Moldovei, acesta se gase┼čte la Centrul de Recuperare Medical─â Kinego din Ia┼či, iar evalu─ârile posturografice sunt realizate de Lect. Univ. Dr. Marius Necul─âe┼č, cu o vast─â experien┼ú─â ├«n evaluarea posturografic─â.

Cum func╚Ťioneaz─â ?

Posturograful GPS 400 prin intermediul celor 3 unit─â┼úi componente ┼či a software-ului aferent permite evaluarea a 3 parametri distinc┼úi dup─â cum urmeaz─â:

Unitatea de analiz─â postural─â ÔÇô folosit─â ├«n evaluarea ┼či determinarea deficien┼úelor fizice ale ale coloanei vertebrale ┼či a segmentelor corpului. Aceasta realizeaz─â o evaluare noninvaziv─â, f─âr─â iradiere prin intermediul unui system complex de camera conectate la softwareul special ce poate realiza masur─âtorile specifice. Aceast─â unitate este folosit─â at├ót pentru determinarea tulbur─ârlor de static vertebral─â dar ┼či pentru monitorizarea programului de recuperare.

Platforma stabilometric─â ÔÇô utilizat─â ├«n evaluarea tulbur─ârilor de echilibru din cadrul afec┼úiunilor neurologice, afec┼úiunilor ORL sau a afec┼úiunilor musculo-scheletale. Platforma stabilometric─â folose┼čte un sistem de senzori ce permite ┼či analiza distribu┼úiei greut─â┼úii corporale la nivelul membrelor inferioare ┼či a centrului de greutate ├«n raport cu poligonul de sus┼úinere. Aceast─â platform─â este folosit─â ┼či ├«n reuperarea pacien┼úilor cu tulbur─âri de echilibru, afec┼úiuni neurologice sau ortopedo+traumatice.

Podoscopia ÔÇô este unitatea func┼úional─â din cadrul posturografului ce permite evaluarea tulbura─ârilor de static plantar de la nivelul piciorelor put├ónd diagnostic deficien┼úe precum piciorul plat, piciorul scobit, piciorul valg sau cav, etc.