Tromboza venoasă este o afecțiune care se manifestă prin formarea de cheaguri într-unul sau mai multe vase de sânge profunde, în special la nivelul membrelor inferioare. Aplicarea bandajului terapeutic pe pacienții cu această afecțiune poate provocă ruperea acestor cheguri și migrarea acestora către organe vitale ale corpului uman ceea ce poate fi fatal. Astfel, bandajul terapeutic în cazul trombozei venoase este contraindicat.
Insuficenta renală sau alte afecțiuni ale rinichilor. Bandajul terapeutic îmbunătățește considerabil circulația sângelui și facilitează drenajul limfatic, dar acestea vor avea efecte negative asupra organismului uman dacă activitatea rinichilor nu este în cea mai bună condiție. Aplicarea bandajului terapeutic în cazul unor persoane care prezintă deficiente de a procesa și elimină fluidele poate crește riscul insuficientei renale.
Insuficiență cardiacă sau alte afecțiuni ale inimii. Unul dintre efectele bandajului terapeutic este creșterea fluxului sanguin, însă în cazul unei inimi slăbite sau insuficient funcțională poate avea ca efect suprasolicitarea acesteia.
Infecții. Așa cum s-a precizat mai sus, bandajul terapeutic crește fluxul sangvin, dar și debitul limfatic. În cazul persoanelor care au fost diagnosticate cu diverse forme de infecții, Bandajului Terapeutic poate facilita răspândirea acestor infecții spre alte organe sau sisteme ale corpului uman. Astfel, bandajul Terapeutic trebuie evitat în cazul persoanelor care prezintă suspiciuni de infecții sau au fost diagnosticate cu diverse forme de infecții.
Cancer. Că și în cazul infecțiilor, există riscul că celulele bolnave să fie răspândite spre organele și sistemele sănătoase ale corpului ceea ce poate deveni extrem de periculos. În acest caz, experții în bandaj terapeutic recomanda fără nicio excepție că aceste aplicații să fie interzise în cazul persoanelor care prezintă această afecțiune.